• Onze modellen

Door Renault Nederland

15-08-19

Een kijkje in de toekomst met de EZ-trilogie

EZ-GO: De toekomst van mobiliteit in de slimme stad

Begin 2018 maakten we voor het eerst kennis met de visie van Renault op gedeelde mobiliteit met EZ-GO. EZ-GO rijdt autonoom, elektrisch en is verbonden met de slimme stad: de stad van de toekomst waar gebruik wordt gemaakt van nieuwe technologie. EZ-GO is een robo-auto; een auto zonder bestuurder en veel meer dan alleen een conceptauto. Het is namelijk zowel een voertuig als een service en kan door maximaal zes mensen gedeeld worden.

Met de verwachting dat er in het jaar 2050 zo’n 70% van de bevolking in stedelijk gebied woont, zoeken we naar manieren om ons efficiënter en voordeliger te verplaatsen. Gedeelde mobiliteit spreekt mensen steeds meer aan. Vanwege het gemak, maar ook uit noodzaak – zoals jongeren en ouderen, die zich ofwel geen eigen auto kunnen permitteren of niet (meer) kunnen autorijden.

EZ-PRO: De toekomst van bezorging in de stad

EZ-PRO is het tweede robo-auto-concept uit de trilogie. Met EZ-PRO laten we zien hoe bezorging er in de toekomst uit kan zien. De mobiliteit van de toekomst is elektrisch, verbonden, autonoom en deelbaar met anderen, wat ook geldt voor de toekomstige levering van goederen. Met name de ‘last mile delivery’ – de laatste rit die jouw spullen maken voordat ze bij je bezorgd worden wordt met de EZ-PRO geoptimaliseerd.

EZ-PRO kan in de toekomst in gebruik worden genomen door één of meerdere pakketbezorgingdiensten, maar is daarnaast volledig aan te passen naar de wensen van een bedrijf. Op deze manier zorgt EZ-PRO zowel voor de distributie van fabriek naar verschillende winkels als de bezorging naar de consument. Ook kan EZ-PRO ingezet worden als foodtruck voor bijvoorbeeld koffieverkoop. EZ-PRO houdt rekening met alles wat er om zich heen gebeurt in de stad en laat het verkeer vloeiend doorlopen. Dit model houdt rekening met andere bestuurders, is stil en vervuilt niet: een positieve invloed op de stad.

EZ-ULTIMO: Een premium mobiliteitservaring

EZ-ULTIMO is de derde en laatste conceptcar van Renault waarmee we tonen wat de toekomst van gedeelde mobiliteit inhoudt. Na EZ-GO voor dagelijkse ritten in de stad en EZ-PRO voor last-mile delivery, volgt EZ-ULTIMO: een gloednieuwe mobiliteitsoplossing die een unieke premium mobiliteitservaring biedt. Dit luxueuze voertuig is bedoeld als service, waarmee je een eersteklas reis maakt.

EZ-ULTIMO rijdt autonoom, is verbonden en een 100% elektrisch robo-voertuig. De auto is van een hoge standaard en biedt een premium en ongeëvenaarde mobiliteitservaring – zo kun je probleemloos naar een restaurant, van de luchthaven naar je hotel, naar een bezienswaardigheid of naar de stad om te gaan winkelen. Reizen krijgt met EZ-ULTIMO een geheel nieuwe betekenis vanwege de luxe uitstraling; een eigen privéruimte met getint glas waarbij gebruik is gemaakt van edele materialen zoals hout, marmer en leer.

Of het nu gaat om een auto, een bedrijfswagen of een conceptcar: wij geloven dat de toekomst van mobiliteit elektrisch, verbonden, autonoom en – in toenemende mate – gedeeld zal zijn. Wil je meer te weten komen over de visie van Renault op de toekomst van mobiliteit? Kom dan naar Dutch Design Week in Eindhoven van 19 tot 27 oktober, waar Renault voor de tweede keer partner is én waar je de EZ-trilogie kunt bewonderen.