• Lifestyle

Door Renault Nederland

29-08-19

Een kijkje achter de schermen bij ‘De Proefrit’

De zakelijke rijder kan bij Renault goed terecht; er is bijvoorbeeld de Renault KADJAR, MÉGANE én TALISMAN die allemaal goed aansluiten op de verschillende wensen van de zakelijke leaserijder. Bij Renault laten we de zakelijke rijder kennismaken met het luxe en comfort van de premium businessmodellen op een unieke manier. Met ‘De Culinaire Proefrit’ maakte je kans op een proefrit in een businessmodel naar keuze met als kers op de taart een culinaire beleving in een sterrenrestaurant. Een socialmedia-actie waarbij een proefrit wel heel letterlijk wordt genomen, met een video waar je je vingers bij kon aflikken. Wil je een kijkje achter de schermen bij de opnamen? Lees gauw mee.

Een premium beleving

Er zijn grote overeenkomsten tussen het besturen van een van de businessmodellen van Renault én het eten in een sterrenrestaurant. In beide gevallen ligt de aandacht op een luxe beleving. Renault maakte een video waarbij het design van de Renault TALISMAN en high cuisine samenkomen. Zo zie je de lijnen van de TALISMAN samen met een mooi opgemaakt bord, maar ook het accelereren van de auto en het ontsteken van een gaspit.

Uiteindelijk hebben we de video in twee dagen opgenomen. Op dag één lag de focus op het culinaire aspect, terwijl op de tweede dag de TALISMAN de hoofdrol speelde.

Dag 1 – High cuisine

Wat is high cuisine zonder een goede chef-kok? Hoewel we van goed eten houden, ligt onze kracht toch echt in de automotive. En daarom hebben we samengewerkt met een chef die alles wist over gastronomie. Voor het perfecte plaatje heeft hij de saus minstens vijftig keer opnieuw neergestreken en minstens vier dozijn wortelen opgesneden; de chef liet ons het achterste van zijn tong zien. Een prachtig gerecht kwam tot leven, dat filmisch werd vastgelegd door de cameraman. Daarnaast was de sfeer en dus het licht erg belangrijk voor deze video en was er een belangrijke rol weggelegd voor de lichtman. Met zijn professionele lichttechnieken heeft hij de meest belangrijke onderdelen tijdens de opnamen ondersteund.

 

Dag 2 – Design van de Renault TALISMAN

Op de tweede dag was het tijd voor de Renault TALISMAN. In een oude industriële loods ver buiten de randstad creëerde het team verschillende settings waarin de TALISMAN goed tot zijn recht kwam. Rookmachines en hoogwaardige lichttechniek zorgden voor een mysterieuze sfeer, brandslangen zetten de vloer onder water waardoor er een prachtige spiegeling te zien was. Met een pick-up truck zijn de rijdende shots opgenomen. Dat is nou echt out-of-the-box denken. 

Winnaar

De uiteindelijke video werd ondersteund met muziek die speciaal voor deze social-activatie is gecomponeerd. Hierdoor kwam de luxe sfeer nóg meer naar voren. De video werd verspreid via Facebook en Instagram, waarbij de zakelijke rijder werd opgeroepen om een proefrit te reserveren in één van de businessmodellen. Eén hiervan heeft uiteindelijk De Culinaire Proefrit gewonnen en gaat proeven van het luxe en comfort van de Renault TALISMAN en een lunch bij Nederlands bekendste sterrenrestaurant de Librije. Houd onze kanalen in de gaten om later meer te horen over hun ervaring.

Bekijk hieronder de video voor ons eindresultaat.