• Actualiteit

Door Renault Nederland

28-05-14

Een jongensdroom die uitkomt

Recent heb ik de kans gekregen om iets unieks te doen. Iets wat ik nooit had verwacht op het moment dat ik begon met werken bij Renault. Het is immers niet de meest voor de hand liggende klus die je doet als je voor een automerk gaat werken. Voor mij erg leuk, omdat ik er mijn creativiteit goed in kwijt kon. Het liefst ben ik namelijk altijd in de weer met de ontwikkeling van accessoires en merchandise. Ik zal jullie niet langer in spanning laten..

Renault is één van de grootste merken op het gebied van autosport. De meeste Formule 1 coureurs hebben in hun carrière ooit geracet in een Renault. Jaarlijks worden de ‘World Series by Renault’ georganiseerd, een grootschalig evenement dat geheel in het teken staat van Renault en alles wat met autosport te maken heeft. Dit evenement wordt gehouden op het Circuit Spa-Francorchamps op 2 en 3 juni en is gratis toegankelijk.

Dit jaar presenteren wij hier een bijzonder product die de relatie tussen autosport en Renault benadrukt. Eén van onze toeleveranciers, horlogefabrikant TW Steel, wilde hier graag met ons aan werken! Het was duidelijk, er ging een Serie Limitée horloge komen speciaal ontwikkeld voor de Renault en TW Steel fans.

Samen met William Lensselink, CEO van TW Steel Benelux / Celebration Benelux B.V. mocht ik beslissen over het finale ontwerp. Hier ging een maandenlange periode aan vooraf waarin alle details besproken werden. Veel twijfelen, proberen en kritisch oordelen over het beste design. Het finale ontwerp bevat bijzondere features; een wijzerplaat van echt carbon fiber (hetzelfde materiaal als in de Formule 1 auto’s wordt gebruikt). Een lederen band met perforatie die dezelfde stijl benadrukt als het stuurwiel van sportauto’s. Ook is de felle gele Renault Sport kleur verwerkt in alle verdere details van het horloge.

Voor mij een jongensdroom die uitkomt. Een uniek horloge die gepresenteerd wordt tijdens de ‘World Series by Renault’! Daarna is dit unieke horloge verkrijgbaar bij de Renault dealer. Wees wel snel het is een Serie Limitée…

“ 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.