• Lifestyle
  • Onze modellen

Door Renault Nederland

06-03-14

Een huis waar ZOE zich thuis voelt

Sinds september 2013 siert de Renault ZOE onze (nog aan te leggen) oprit. Strak zwart, met blauwe accenten van buiten en rustgevend licht en ruim van binnen. De goede looks van de ZOE, we hebben haar liefkozend en heel origineel Zoë genoemd, waren zeker niet het enige aspect van deze auto, dat onze aandacht trok.

Energiezuinig
In 2012 begonnen mijn man Jermaine en ik aan de bouw van de meest energiezuinige woning van Nederland. Een hele uitdaging, maar gelukkig kan ik voor bouwadvies en het gebruik van duurzame apparatuur terecht bij het bouwbedrijf van mijn vader. Het einde van de bouw komt nu in zicht. Door het gebruik van diverse meetapparatuur zijn we er inmiddels achter dat ons huis, met allerlei innovatieve toepassingen op het gebied van energiezuinig wonen, meer opbrengt dan verbruikt. De huidige energieprijs doet niet zoveel bij teruglevering, dus besloten we om het alsnog op te maken. Met een auto!

100% elektrisch
Als we iets doen, doen we het goed. We wilden daarom een auto die volledig elektrisch is. Geen kruising met een hybride of andere toepassing waarmee je kunt ‘smokkelen’. Af en toe, als we wat verder weg willen en moeten uitrekenen waar we dan kunnen opladen, is het best spannend. Maar dat maakt het ook leuk. Het voordeel is dat de, nog te rijden, kilometers op Zoë’s display, heel correct zijn en dat je leert dat je met 120 km enorme bewegingsvrijheid hebt. Elke avond koppelen we haar netjes vast aan de ingebouwde oplader in ons huis en knikken we goedkeurend als we zien dat de Kwh, die we met het huis hebben opgewekt en bespaard, haar accu opladen. Zo rijden we vrijwel gratis in onze dappere Zoë.

Interactie
Ons huis wordt volledig ingericht met apparatuur om alles uit te lezen. Zo weten we hoeveel energie we opwekken en verbruiken. Die interactie vinden we interessant en belangrijk. Zoë is ook zeer interactief. Haar verbruik wordt bijgehouden en los daarvan staat ze altijd in contact met de omgeving. Files vermijden is geen enkel probleem met haar realtime verbindingen. Ze maakt je leven makkelijker en leuker!

Uitstraling
Zoë is een auto met uitstraling. Ronduit revolutionair wordt ze genoemd. Ze valt op en mensen willen graag meer over haar weten. Het is een auto die het gesprek op gang brengt en wij vinden het leuk om over haar en onze andere doelen in het leven te vertellen. Zoë sluit naadloos aan op onze wens om de stempel die wij achterlaten op de aardbol, zo klein mogelijk te houden.

Voor meer informatie over ons huis: www.eenvoud13.nl

“ 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.