• Easy life
  • Onze modellen

Door Renault Nederland

05-10-17

Een Franse droom

Als jij een klassieke Renault ziet, vraag jij je dan ook altijd af wat het verhaal erachter is? Wij wel! Zo ook toen we deze foto van de Renault 16 van Rudolf en René tegenkwamen. Zijn jullie ook benieuwd naar het bijzondere verhaal achter deze Renault-klassieker? Lees dan mee!

“Vrienden van me hadden een Renault 16 aangeschaft. Deze auto trok meteen mijn aandacht, ik vond het meteen al een prachtige auto.”

Liefde op het eerste gezicht

In 2007 verhuisden Rudolf en René naar Frankrijk om hun droom te achtervolgen: een Bed & Breakfast openen. De mannen waren destijds in het bezit van een Renault Espace. Totdat… “Op een middag zag ik een bericht langskomen op Facebook”, vertelt Rudolf. “Vrienden van me hadden een Renault 16 aangeschaft. Deze auto trok meteen mijn aandacht, ik vond het meteen al een prachtige auto.” Een tijd later stond, tot Rudolf’s verbazing, de auto te koop. Rudolf was nog steeds erg geïnteresseerd in de auto en na kort overleg besloot hij samen met zijn partner René om de auto te kopen.

Renault_Blog_FranseDroom_BB

“De Renault 16 is zeer ruim en erg comfortabel, zeker voor de tijd waarin de Renault is gemaakt.”

Van boodschappen doen tot plezierritjes

Sindsdien zijn Rudolf en René erg gelukkig met de auto: “De Renault 16 is zeer ruim en erg comfortabel, zeker voor de tijd waarin de Renault is gemaakt.” Ze gebruiken de auto nog vaak. De B&B is op het platteland en de supermarkt is best een eind rijden. “Voor deze ritjes wordt de auto dus veel gebruikt. Ook maken we graag ritjes met de gasten die bij ons verblijven. De langste rit die met de Renault is gemaakt duurde ongeveer 3,5 uur. Dit was een rit vanuit Limoge naar Auvergne.” Verder dan dat zijn zij nog niet geweest met de auto, maar dat staat wel nog op de planning: “De omgeving waarin wij wonen biedt veel mogelijkheden om met de Renault te touren.” Aangezien Rudolf en René in het bezit zijn van nog een klassieker, vinden zij dat ze eigenlijk nog te weinig in de Renault 16 rijden.

Renault-Blog-1

Toekomstplannen

Hoewel het een fantastische auto is, zou Rudolf er wel nog het een en ander aan willen doen. Zo is hij op het moment bezig om een radio in de auto te bouwen. “De radio krijgt een houten behuizing en wordt daarna met kunstleer bekleedt.” Iets dat Rudolf allemaal zelf doet. Daarnaast wil hij de auto nog graag een keer van een nieuwe lak voorzien: “De vorige

eigenaar heeft de auto een andere kleur gegeven door middel van verf en een simpel verfrolletje. Hoewel dit waarschijnlijk zeer praktisch was, is het niet de mooiste manier om een auto te verven.” Rudolf zou de auto het liefst in de kleur metallic groen hebben; “Dat is naar mijn idee gewoon de mooiste kleur voor de Renault 16.”

We hopen dat Rudolf en René nog lang genieten van hun Renault 16, zeker als deze straks ook nieuwe lak krijgt. Zijn jullie ook zo weg van de Renault 16? Of hebben jullie een andere klassieke Renault? Deel het met ons op Facebook!

Wil jij ook een keer slapen in de B&B van Rudolf en René en misschien wel meerijden in deze mooie Renault 16? Kijk dan op hun website: http://www.lesbiefs.eu/.

Renault-Blog-2

Leave a Reply

Your email address will not be published.