• Actualiteit

Door Renault Nederland

21-02-14

Design, my life

‘Een bloem van licht, een prachtige lamp en een mooi object’, zo noemde Laurens van den Acker, hoofddesigner van Renault, mijn design tijdens de prijsuitreiking van de eerste Renault Design Award in Parijs. Ik was trots en vereerd om deze mooie woorden te horen van de man die Renault als designmerk op de kaart heeft gezet.

Afgelopen jaar heb ik meegedaan aan de eerste editie van de Renault Design Award. Een spannende ontwerpwedstrijdwaar zes talentvolle designers aan deelnamen. Bam! ‘Ik heb het geflikt’, dacht ik toen mijn ontwerp ‘Set Light 01’ door de vierkoppige jury, waaronder Laurens van den Acker, als winnaar gekozen werd. Met nieuwe energie begin ik aan de volgende stap, het voortzetten van mijn ontwerpproces. Het doel. De perfecte limited edition produceren.

Daan heeft een prachtige lamp ontworpen, een mooi object. Eenvoudig, maar niet simpel. Eindeloze vormen zijn mogelijk door de gebogen aluminium elementen op andere manieren te combineren. Als ‘wijsheid’ het zoeken is naar eenheid in diversiteit, dan is deze lamp daar een sterk voorbeeld van.

Laurens van den Acker

Ontwerpen is keuzes maken
Een uitgebreide analyse van mijn werk toont aan dat er toch echt een nieuwe voet voor de lamp moet komen. Vanwege de flexibiliteit en toepasbaarheid in ruimtes kies ik voor een voetlamp. In deze vorm zal de lamp het meeste publiek bereiken en een aanwinst in het interieur zijn.

Consistent design
Consistentie is belangrijk, de uitstraling van de kap laat ik terugkomen in de voet. Het is een uitdaging om het juiste materiaal te vinden, misschien dat ik de hele lamp van aluminium probeer te maken. Maar de voet mag ook van een ander materiaal zijn, immers deze moet zwaar genoeg zijn om het gewicht van de lamp waardig te kunnen dragen.

Gezien worden
De ‘Set Light 01’ maakt furore tijdens Dutch Design Year! Het prototype van de Renault Design Award hangt  tussen allemaal grote ontwerpers op de Damrak – Beurs van Berlage. Bezoekje brengen? Elke dinsdag tot en met zondag is de popup store geopend van 11.00 -18.00.

“ 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.