• Actualiteit
  • Onze modellen

Door Renault Nederland

21-05-15

De vernieuwde Espace in de media

Na de introductie van een nieuwe auto, is het altijd spannend hoe deze ontvangen wordt door het publiek. De nieuwe Espace is anders dan andere auto’s en zeker anders dan de eerdere Espace-uitvoeringen. Wij zochten op hoe de nieuwe Espace in de media besproken wordt.

Gelukkig is de pers vol lof! Er wordt gesproken over zijn prachtige afwerking, het vernieuwende design en het rijcomfort. Dat zijn natuurlijk complimenten die wij van harte nemen! Het is vooral leuk om te zien hoe ieder medium dezelfde boodschap weer op zijn eigen manier weet uit te drukken. Benieuwd wat er geschreven is? Lees het zelf. Wij hebben wat quotes voor je op een rijtje gezet.

Groots denken

Dankzij deze grootse ideeën is de Espace niet langer een auto die je koopt omdat je ‘m nodig hebt, maar een auto die je koopt omdat je ‘m wil hebben. (Autozine)

Vliegend tapijt

Sterker, door de sportieve modus is de auto behoorlijk comfortabel. In neutraal is de Renault zelfs erg comfortabel en met de knop op comfort ga je naar standje vliegend tapijt. (AutoWeek)

Herboren als crossover

Het is nu ook leverbaar op de Espace, evenals een reeks aan veiligheidssystemen. Zo heeft de Renault adaptieve cruise-control, waarschuwt hij wanneer je onbedoeld je rijbaan verlaat en kan hij verkeersborden ‘lezen’ (óók matrixborden met adviessnelheden!). (ANWB)

Waanzinnig mooi

Bij het instappen moeten we oprecht even een momentje pakken om de pracht en praal in ons op te nemen. We zitten op zacht, meerkleurig leer en kijken uit over een adembenemend dashboard met een zwevende middenconsole, waarvan Renault zegt dat-ie lijkt op een vliegtuigvleugel.

– Top Gear Magazine

Ultiem Frans comfort

Wie denkt aan een Renault Espace, die heeft meteen ruimte en comfort in het vizier. Ondanks dat het merk de vijfde generatie van het model volledig herdefinieert, staan ruimteaanbod en een hoogstaand comfort hoog op de lijst van belangrijke eigen-schappen. Op elektronisch vlak zet het interieur een flinke stap voorwaarts.

– 100% Auto

Maakt je hebberig

Een groot scherm reageert snel en het doet wat het moet doen. Uiteraard in het Nederlands en het is heel intuïtief. De grote iconen werken perfect. (Autovisie)

Het uiterlijk van de nieuwe Espace roept een gevoel van hebberigheid op. De stoere voorkant, de verchroomde lijsten en de grote wielen vormen samen een ontzagwekkende auto. Het extra ruitje tussen de motorkap en de zijspiegels is typisch Espace en de negen beschikbare carrosseriekleuren zijn chic genoeg voor negen maatpakken.

– Auto Review

Dikke verschijning

In 1984 was de Espace een pionier als e´e´n van de eerste MPV’s: een praktische en comfortabele reisauto met vernieuwende eigen- schappen. Dat karakter keert in de nieuwe generatie terug. Maar anders dan vroeger is de Espace niet meer gewoon een grote MPV. Hij vertoont nu ook de trekjes van een SUV en die mengvorm wordt tegenwoordig cross-over genoemd. (Algemeen Dagblad)

Laurens van den Acker, designopperhoofd bij Renault, heeft het exterieur van de Espace SUV-trekken gegeven. Stevig aangezet plaatwerk rondom de wielkuipen, forse wielen, tot wel 19 inch groot en liefst vier centimeter meer bodemvrijheid in vergelijking met zijn voorganger. Het resulteert in een dikke verschijning, een auto waar je naar omkijkt. (Autovisie)

Hogesnelheidstrein

Juist die scherpe neus met de langzaam aflo- pende daklijn en de relatief geringe hoogte van de zijruiten geven deze vijfde generatie Espace de vorm van een hogesnelheidstrein. Of om in Franse termen te blijven, het silhouet van een TGV. (De Telegraaf)

Uit een ander universum

Dit is een heel andere wereld dan de eerste Espace. Niet alleen design en comfort zijn uit een ander universum, twaalf Bose- speakers maken er een concertzaal van, je vliegt er niet meer mee uit de bocht, de ruitenwissers gaan vanzelf aan, de stoelen klappen automatisch in de bodem en ze zijn verwarmd ook, en met het ruime navigatiesysteem rij je door een driedimensionale wereld. (HP/De Tijd)

Bekijk ook de video van de perspresentatie!

Is de nieuwe Espace voor jou ook een auto die je hebberig maakt? Ontdek hem dan zelf bij de Renault-dealer. Wil je graag een proefrit maken? Plan dan hier een afspraak in.

Leave a Reply

Your email address will not be published.