• Onze modellen

Door Renault Nederland

20-06-19

De media over de nieuwe Renault CLIO

Op donderdag 6 en vrijdag 7 juni heeft de Nederlandse media voor het eerst kennis gemaakt met de nieuwe Renault CLIO tijdens de internationale media tests in Portugal. De Renault CLIO werd zeer goed ontvangen, zo zijn de media van mening dat de auto op alle vlakken nóg beter is geworden dan het vorige model én vinden ze de uitvoeringen Zen & Life ook al helemaal compleet. In dit blog delen we de eerste video’s en artikelen. Benieuwd? Lees maar mee.

Een evolutie van het oude succesnummer

Nadat Autovisie eerst een gecamoufleerd prototype testte, mocht redacteur Peter Hilhorst nu ook de definitieve versie die 22 juni in de showroom staat uittesten. “Hoewel de Franse autobouwer een geheel nieuwe carrosserie creëerde, is de nieuwe Clio overduidelijk een evolutie van het oude succesnummer,” aldus Hilhorst. Benieuwd naar de testrit van Peter Hilhorst? Kijk maar mee:
 

 

Kennismaking met de troonpretendent

Ook Autoweek maakte afgelopen maand kennis met de nieuwe Renault CLIO in Lissabon. Marco Gorter: “De nieuwe Renault CLIO maakt weer een flinke stap vooruit ten opzichte van de vorige, de verbeterpunten zijn echt voelbaar en dat maakt het echt een auto die heel goed kan meekomen in zijn klasse, die ook nog eens relatief gunstig geprijsd is.” Bekijk de volledige testrit.
 

Een fijne B-segmenter

Ook Autowereld kreeg de kans om de nieuwe Renault CLIO te testen. Zij waren erg te spreken over de kwaliteit van de interieurmaterialen, de mooie grote knoppen van de klimaatregeling, het digitale dashboard en het grote touchscreen ogen volgens hen zeer volwassen. “De stilte aan boord, de fijne sportstoelen, het interieurdesign, de directe besturing en de prettige prestaties maken de nieuwe Clio tot een fijne B-segmenter,” aldus Gert Wegman van Autowereld.
 

Nieuw is de CLIO V beslist!

“De nieuwe Renault CLIO voelt aan als een grotere auto, maar is aan de buitenkant net zo compact gebleven. Tal van nieuwe, elektronische systemen tillen de auto naar een hoger niveau. En dat doet ook de betere afwerking, fraaiere materialen en de krachtigere motoren die merkbaar stiller functioneren. Het nieuwe multimediasysteem is qua bediening een beetje wennen.” zegt Autozine in hun artikel over de autotest van de nieuwe Renault CLIO.
 

 

Een compleet vernieuwd interieur

Ook de redactie van AutoRAI.nl reed met de nieuwe Renault CLIO. Na een korte kennismaking deelden zij hun eerste indrukken en highlights die handig zijn om te weten! Henri Stolwijk vertelt over de leverbare veiligheidssystemen van de nieuwe Renault CLIO: “Deze lijst lijkt onuitputtelijk. De nieuwe Renault CLIO is leverbaar met alle denkbare assistentiesystemen op het gebied van veiligheid, rijden en parkeren, van camera en radar aan de voorzijde tot aan de Highway & Traffic Jam Companion. Automatisch rijden in de file is alweer een stap naar autonoom rijden.”
 
Ben je ook zo enthousiast geworden over de nieuwe Renault CLIO? De nieuwe Renault CLIO staat vanaf 22 juni in de showroom en je kunt nu al een proefrit maken. Meer lezen? Neem dan een kijkje op onze website of ga langs bij een Renault-dealer bij jou in de buurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.