• Onze modellen

Door Renault Nederland

16-08-13

De Doutzen Kroes onder de Renault modellen

Renault is een merk met veel verschillende modellen. Voor ieder wat wils, hoor ik vaak op de marketingafdeling geroepen worden. Maar zou er ook een model zijn dat het wint van de andere modellen in populariteit? Is er een Doutzen Kroes onder de Renault modellen?

Al vaker heb ik in mijn blogs voor Renault mijn voorkeur uitgesproken voor een bepaald Renault model. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat ik fan ben van de Renault 4. Toen ik vorig jaar voor een social media campagne voor Renault Nederland een stukje mocht rijden in een oude Renault 4 was ik helemaal verkocht. En niet omdat de auto nou zo geweldig reed, het is en blijft een klassieker, maar deze auto ademt nostalgie. Het ritje werd automatisch een plezierritje en vrolijk zwaaiend naar andere mensen op de weg, reed ik naar mijn bestemming.

Van een Renault 5 Turbo tot de elektrische ZOE
Vandaag deed ik een rondvraag bij mijn directe collega’s naar hun favoriete Renault model. De Renault 5 Turbo, een oude Alpine, de Renault Clio Williams, het ene na het andere Renault model werd mijn kant op geroepen. Veel oude modellen, maar ook de nieuwe modellen, de Renault Captur en de elektrische ZOE, kwamen voorbij. Na het verleden en het heden doken we de sportmodellen in, want een mooie nieuwe Renault Mégane R.S. of Clio R.S., wie wil die nu niet?

Van de Dézir tot de Avantime
Toen ik dezelfde vraag stelde op de marketingafdeling van Renault Nederland kwamen er weer andere modellen aan het licht. De Dézir, Dauphine, Mégane Estate Bose, de Estafette, ook hier weer de Alpine A110 en de misschien wat vergeten Avantime. Van de kenner van de klassieke Renault modellen van de afdeling, kwam het meest uitgebreide antwoord. Een Renault waar ik, heel eerlijk gezegd, zelfs nog nooit van gehoord had. De Renault 17 Gordini Découvrable Phase 1. De productmanager van de elektrische auto’s kwam met de Dauphine Kilowatt, oftwel een elektrische Dauphine, de Renault 4 Rodeo werd genoemd en de Renault 5 Turbo ontving zijn tweede stem.

Mijn kleine steekproef heeft geen duidelijke winnaar opgeleverd. Wie de Doutzen Kroes onder de Renault modellen is, zou ik niet durven zeggen. Oud, nieuw, sportief en elektrisch, hoe verschillend deze auto’s ook zijn, voor elk model is wel een fan te vinden. Kun jij je vinden in de antwoorden van mijn collega’s? Of is jouw favoriete model hier nog niet genoemd? Ik ben benieuwd!

Leave a Reply

Your email address will not be published.