• Actualiteit
  • Onze modellen

Door Renault Nederland

09-04-15

De Clio Cup Benelux 2015!

Het seizoen van 2014 zat er amper op, en daar was alweer de kalender voor 2015. Ook dit seizoen is de Clio Cup weer present op vijf verschillende circuits in drie landen. De mooiste merkencompetitie van de Benelux oogt veelbelovend.

De merkencompetitie met de Clio RS 4 en 3 ging afgelopen weekend van start met de Paasraces op Circuit Park Zandvoort op 4 en 6 april. Na twee spannende wedstrijden mogen Niels Langeveld en Loris Hezemans zichzelf de eerste winnaars noemen van het nieuwe seizoen. Loris Hezemans is na een zege en een tweede plaats leider in het kampioenschap. De volgende race zal plaats vinden op het circuit van Spa-Franchorchamps tijdens de welbekende World Series by Renault. Wil je weten hoe het er hier aan toe gaat? Bekijk dan deze video voor een goede sfeerimpressie van vorig jaar.

Dit jaar zal RTL na iedere race verslag doen in het programma RTL GP.
Zo kun je de races nog beter volgen.

De Clio Cup Benelux telt 7 races. Hiervan zijn er 3 in Nederland (Assen – Zandvoort), 3 in België (Spa – Zolder) en één in Engeland, op de schitterende F1-omloop van Brands-Hatch. Per meeting staan er ook dit jaar weer 2 vrije trainingen van 30 minuten, 1 kwalificatie van 20 minuten en 2 races van 30 minuten op het programma. Samen is dat bijna 2,5 uur rijtijd per weekend, een pittige inspanning en bijzondere prestatie. iets waar zelfs veel uithoudingsseries amper aan komen. Wij kunnen niet wachten tot de volgende race! Wil je zelf ook eens aanwezig zijn bij één van de races? Hier is de kalender voor het komende seizoen.

Kalender

5/6 april Paasraces Zandvoort
30/31 mei Spa World Series by Renault
20/21 juni Zolder Superprix Supercar Challenge
1/2 augustus Assen Gamma Racing
12/13 september Brands Hatch Supercar Challenge
3/4 oktober Zolder European NASCAR
17/18 oktober Assen Supercar Challenge

Een uniek kijkje achter de schermen bij de Clio Cup Benelux – aflevering 2 van Renault Life

Volg ons ook op Instagram voor een unieke kijk achter de schermen! Of kijk op de website van de Clio Cup Benelux voor meer info.

Leave a Reply

Your email address will not be published.