• Easy life

Door Renault Nederland

16-02-18

De 4 meest gebruikte car hacks

Bij Renault maken we het dagelijks leven graag eenvoudiger. Onze technici rusten je auto daarom uit met nieuwe technologieën. Denk bijvoorbeeld aan Easy Park Assist, een regen- en lichtsensor en Lane Keep Assist. Daarnaast horen we in de garage en in de showroom ook vaak trucjes die mensen zelf toepassen. We hebben de 4 meest gebruike ‘car hacks’ voor je op een rij gezet. Lees je mee?

Zo kun je heel eenvoudig…

… de koplampen laten stralen

Straalt de LED verlichting van je Renault je niet meer tegemoet? Met tandpasta poets je ze blinkend op! Wrijf de tandpasta met een doek op je koplampen en spoel ze daarna af met water. Een tandarts-fris gevoel gegarandeerd.

… een warme (afhaal)maaltijd meenemen

Vervoer je een warme (afhaal)maaltijd en beschik je over stoelverwarming, zoals in de Renault Clio? Plaats de maaltijd dan op de passagiersstoel en zet de stoelverwarming aan. Zo wacht je thuis een warm welkom!

De 4 meest gebruikte car hacks

… in een krappe garage parkeren

Dankzij Easy Park Assist is het eenvoudig om ook in een krappe garage in te parkeren. Als je een smalle garage hebt kan het alleen nog wel lastig zijn om uit je auto te komen zonder de autodeur te beschadigen. De oplossing? Bevestig een zwembad noodle aan de muur en je hoeft je nooit meer zorgen te maken.

Heb je geen Easy Park Assist? Hang dan een tennisbal aan een touw aan het plafond op de plek waar je niet verder achteruit kan rijden met de auto. Zo wordt je gewaarschuwd  – de bal stuitert tegen de achterruit – wanneer je achteruit inparkeert en dat punt nadert.

… minder krabben bij vorst

Gaat het ‘s nachts vriezen? Parkeer je auto dan richting het oosten. De eerste zonnestralen zullen je auto al verwarmen, wat het krabben aanzienlijk makkelijker maakt.

De 4 meest gebruikte car hacks

Kende jij deze car hacks al? We hopen je dagelijks leven weer een beetje eenvoudiger hebben gemaakt. En onze laatste tip: vergeet niet dat we je auto al hebben uitgerust met een aantal “hacks”!

Reacties (1)

Geert, 19 February 2018 om 23:19

Minder krabben bij vorst?
doe wat brandspiritus in een spuitfles. Spuit dat op de ramen en veeg met een raamwisser de ontstane vloeistof weg. Zowel spiritus als bevroren aanslag verdwijnen als sneeuw voor de zon.