• Onze modellen

Door Renault Nederland

18-04-14

Cupraces met toerwagens, het zit in het DNA van Renault

Merkenraces behoren tot de meest spectaculaire vorm races in de wereld van de autosport. Een sportief merk als Renault begrijpt als geen ander dat naast goed materiaal, talent pas écht doorslaggevend is in een bloedstollende race.

Een merkenrace is een raceklasse waarin slechts auto’s van één bepaald merk en type mogen deelnemen, iedere deelnemer beschikt over hetzelfde wapen. Dit maakt de races tot een eerlijke vorm van autoracen. Iedere rijder hetzelfde bandentype en dezelfde auto…het zijn dan enkel de afstelling en de rijkunsten van de coureur die het verschil maken. Al 50 jaar gelooft Renault in deze formule, en met succes! Racen met Renault is niet alleen een traditie van spektakel en spanning, maar ook één van competities die hele grote namen hebben voortgebracht.

Exact vijftig jaar geleden veroverde Renault terrein in de racewereld. Dit begon met de komst van de Renault 8 Gordini, en diens opvolger de Renault 12 Gordini. Maar toegegeven, in onze contreien kwam het pas écht op gang met de legendarische Renault 5’jes, gevolgd door de eerste en tweede generatie Clio en de Mégane. Na de Mégane volgden weer de Clio 3 en nu de allerlaatste versie van de Clio, de ‘4’. Naar verwachting zal 75% van de deelnemers tijdens de Clio Cup Benelux 2014 zich laten vertegenwoordigen door deze laatstgenoemde versie.

Op Circuit Park Zandvoort zal tijdens de Paasraces de aftrap van het gloednieuwe Clio Cup Benelux 2014 kampioenschap plaatsvinden. Een hele reeks Nederlandse topteams en toprijders hebben hun deelname reeds bevestigd. Het belooft een spannend kampioenschap te worden!

Volg ons op Instagram voor een unieke kijk achter de schermen!

“ 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.