• Onze modellen

Door Renault Nederland

19-05-16

Een conceptcar voor elke levensfase

Renault kent een lange geschiedenis op het gebied van conceptcars. Het zijn unieke auto’s, prototypes, die als studiemodellen dienen voor toekomstige modellen. Nieuwe technieken worden getest en interessante ideeën, waar men voorheen alleen van kon dromen, worden uitgewerkt. Van krachtige sportauto’s en stoere terreinwagens tot futuristische elektrische auto’s: de ontwerpers van onze conceptcars hebben inmiddels een flinke collectie achter hun naam staan.  

Onze huidige designfilosofie laat zich visueel vertalen in een bloem, waarvan elk van de zes blaadjes een levensfase symboliseert: Love, Explore, Family, Work, Play en Wisdom.  De zes bijbehorende conceptauto’s vertegenwoordigen elk een levensfase en bieden aanknopingspunten om deze strategie te begrijpen en visualiseren.

Renault DeZir (2010) – Love
De eerste conceptcar van de hand van hoofdontwerper Laurens van den Acker – en wat voor één. Met het vloeiende design en sportieve interieur vormt de Renault DeZir hét bewijs dat elektrisch rijden en een liefde voor auto’s absoluut samen gaan. De hoofdletter Z staat voor ‘Zero Emission’, verwijzend naar de krachtige 100% elektrische motor van de opvallende bolide.

10313876_719151914802290_3352357939238636417_o

Renault Captur conceptcar (2011) – Explore
De Captur conceptcar staat voor de ‘explore’ fase in het leven: het ontdekken van de wereld. Deze crossover is net zo sensueel als de DeZir, maar kent daarnaast de technische en functionele aspecten om het avontuur tegemoet te rijden. Dit vertaalt zich in een avontuurlijke auto die zich makkelijk aan z’n omgeving laat aanpassen. In plaats van reguliere stoelen is er gekozen voor een zitting gemaakt van gesponnen draden, waardoor je het gevoel krijgt dat je in een hangmat zit.

Renault-CAPTUR-Concept-2011-04kopie

Renault R-Space (2011) – Family
De Renault R-Space, het derde bloemblaadje, representeert de fase waarin een gezin wordt gesticht. Het silhouet van de MVP is vloeiend, krachtig en sportief waardoor ogenschijnlijk tegengestelde eigenschappen (bruikbaarheid en stijl) met elkaar worden verzoend. Hoewel de naam anders doet vermoeden, diende de R-Space niet alleen als inspiratiebron voor de Espace maar voor de Scénic, die eerder dit jaar gepresenteerd werd.

EN SITUATION - VUES EXTERIEURES

Renault Frendzy (2011) – Work
Wat de elektrisch aangedreven Frendzy conceptcar zo bijzonder maakt is dat het een auto met twee gezichten is, want hij biedt alles voor het zakelijke én voor het gezinsleven. Doordeweeks zeer geschikt voor professioneel gebruik, mede dankzij het grote buitenscherm waarop reclameboodschappen kunnen worden weergegeven. Wanneer je in het weekend de family-mode activeert, transformeert hij moeiteloos in een auto die veel weg heeft van de R-Spaceeen MPV. Een echte gezinsauto met ruime passagiersstoelen en touchscreens waar spelletjes op kunnen worden gespeeld en films kunnen worden bekeken.

frendzy-front-angle.jpg.ximg.l_full_m.smartkopie

Renault Twin’Run en Twin-Z (2013) – Play
Voor de verbeelding van fase ‘Play’ en werden niet één maar twee conceptcars gekozen: de Twin-Z en de Twin’Run. De speelse Twin’Z is een moderne en artistieke benadering van een 100% elektrisch aangedreven stadsauto met achterwielaandrijving. Doordat de motor bij deze conceptcar achter is geplaatst en de batterijen onder de vloer, is de Twin’Play ruim en uitzonderlijk wendbaar.

De Twin’Run is een weerspiegeling van onze sportieve geest en passie voor auto’s en een eerbetoon aan de legendarische Renault 5 Turbo en de Clio V6. Het interieur is zo ontworpen dat ‘ie de bestuurder een race-ervaring biedt, met een verhoogde schakelaar en strategisch geplaatste pedalen. Gezamenlijk laten de Twin’Run en de Twin-Z zien hoeveel customizing voor een auto kan doen.00_OUTDOOR_01-kopie5-renault-escenic-2003kopie

Renault Initiale Paris (2013) – Wisdom
De Initiale Paris conceptcar staat voor het thema “wijsheid” en drukt onbevangenheid uit. Hoewel het de laatste conceptcar uit de lifecycle is, vormt het studiemodel van de Espace niet het einde maar het begin van een nieuwe cirkel. In deze fase laten we zien hoe een moderne familie reist, waarbij meer wordt gekeken naar het comfort van het individu. De Initiale Paris heeft de uitstraling van een SUV en de ruimte van een MPV. Deze ongekend comfortabele conceptcar illustreert de ambities en de expertise van Renault met betrekking tot het premiumsegment.

EN STUDIO

Leave a Reply

Your email address will not be published.