• Easy life
  • Lifestyle

Door Renault Nederland

04-05-17

Achter de schermen bij Renault Life

Vandaag, precies twee jaren geleden, drukten wij op de knop uploaden op YouTube. En niet zomaar een video; nee, de eerste aflevering van onze YouTube-serie Renault Life ging live. Spannend, want hier hadden we met zijn allen lang en hard voor gewerkt en we gingen het eindelijk aan heel Nederland laten zien. Inmiddels zijn we alweer 53 afleveringen verder en wordt nog steeds iedere twee weken een nieuwe aflevering gemaakt. Hoe dat in zijn werk gaat? In dit blog vertellen script-schrijver Sarah van Timmeren en Creative Producer Djordy van Etten je er alles over.

In Renault Life gaan wij op zoek naar de passie van inspirerende mensen in de wereld van design, innovatie & lifestyle. We leren ze kennen, nemen een kijkje op hun werkplek en vragen ze het hemd van hun lijf over hoe ze van hun passie een succes hebben gemaakt. Met deze personen begint het dus eigenlijk ook allemaal, want de persoon zelf en het verhaal erachter is een heel belangrijke factor voor het succes van de afleveringen.

“Het zoeken van een onderwerp is fantastisch, je wilt de tofste projecten van Nederland vinden. Maar met een mooi onderwerp ben je er nog niet, we moeten er vervolgens voor zorgen dat de passie doorvertaald wordt naar een mooi, interessant script. Waarbij het ook nog eens logisch moet zijn dat Renault dit brengt”, vertelt Sarah.

“Een goede voorbereiding is driekwart van het werk”

Een goede voorbereiding is bij Renault Life misschien hier wel driekwart van het werk. Dit geldt ook voor onze presentator Vincent Croiset, die je kunt kennen van vele theaterstukken en televisieseries. Hij wordt vanaf deze week versterkt met Sanny Verhoeven, van het blog Sanny zoekt Geluk. Maar toch worden we als team ook nog wel eens verrast. Zo belandde Vincent voor de aflevering over Fruitleather in het oude Tropicana zwembad, daar waar Koen Meerkerk en Hugo de Boon hun kantoor houden en van verrot fruit de mooiste leerproducten maken.

Glijbaan

Maar verrassingen kunnen soms ook minder positief uitpakken. Zo moesten we bij de aflevering over Beam, het grootste Kickstarter-project van Nederland, door overmacht plotseling op zoek naar een andere locatie. Gelukkig was daar Airbnb en filmden we uiteindelijk in een prachtige ruimte.

“Iedere aflevering is anders en daar ligt ook de uitdaging”, benadrukt Djordy. “Ik weet nog goed dat we Aron gingen bezoeken, die op het mooie IJburg in Amsterdam samen met zijn vader zijn eigen Flyboardschool runt. Het was echt spectaculair en een grote uitdaging voor mijn team om de activiteit op het water te volgen.”

Met alle 53 afleveringen die Renault Life tot nu toe telt, hebben we al veel verschillende verhalen mogen horen over uiteenlopende passies. Maar gelukkig zit Nederland vol met inspiratie, motivatie en passie. Denk jij ook nog iemand te kennen met een bijzondere passie? Laat het ons weten in de comments en wie weet brengen Vincent en Sanny hem of haar binnenkort een bezoekje.

P.s. Heb je onze laatste aflevering nog niet gezien? Bekijk hem hier!

Leave a Reply

Your email address will not be published.