• Onze modellen

Door Renault Nederland

03-04-14

Bloedbroeders. Mijn liefde voor de Renault Alpine

Mijn ouderlijk huis lag op loopafstand van de Renault-dealer Reitsma. Gezien de vele kilometers die mijn vader voor zijn werk aflegde, werd er een warme band met deze dealer opgebouwd. Als kleine jongen ging ik dan vaak mee naar de garage en kon mij daar vergapen aan al het glimmende blik in de showroom.

Maar mijn hoofd sloeg pas écht op hol toen ik in 1976 het Renault jaarboek onder ogen kreeg. Een blik op de Alpine en ik wist het: Die zal ik ooit bezitten! Het Alpine-virus had acuut toegeslagen, desondanks heeft het nog een flinke tijd geduurd voordat ik deze roemruchte sportwagen in het echt aanschouwde.

Ik weet het nog goed, ik was 13 en met het hele gezin op vakantie in Frankrijk. Plots oog in oog met een Alpine A310. Wow! Ik wilde niet eerder weggaan totdat de Alpine zou wegrijden. Net voordat ik door mijn ouders onder dwang afgevoerd zou worden, kwam de eigenaar. Hij startte de Alpine en reed de straat uit.

De zoon van Renault dealer Reitsma bleek ook slachtoffer te zijn geworden van het Alpine-virus. Hij kocht een Alpine A110 en maakte het tot zijn project om deze te restaureren. Natuurlijk was ik toen helemaal niet meer weg te slaan bij deze dealer. Weekendenlang brachten wij door in zijn werkplaats. Fantastisch! Maar mijn droom om er zelf één te bezitten bleef…

In 1999 werd deze droom werkelijkheid en vond zijn verwezenlijking in een parelmoer witte A310 V6 van bouwjaar 1984. Een stuk historische trots eindelijk in mijn bezit. Ook AutoWeek’s presentator Edo Brunner vond de auto bijzonder genoeg om er een aflevering van ‘Autogek van de Week’ aan te spenderen. Samen met gingen wij in 6,9 seconden van 0 naar 100 km/h in mijn Alpine A310 V6 Pack GT!

Hoe hard ben jij ooit gegaan in een Alpine?

“ 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.