• Lifestyle
  • Onze modellen

Door Renault Nederland

11-08-16

Een blik op de nieuwste uitvoeringen van Renault Sport

Wat doe je als je nóg snellere en sportievere auto’s wilt maken? Inderdaad: dan kijk je naar de autosport. Voor een aantal van onze modellen bieden we GT- en/of R.S.-uitvoeringen aan, waarbij gebruik wordt gemaakt van de rijkelijke expertise en technologie van Renault Sport. Maar wat maakt deze uitvoeringen nou zo bijzonder? Met de presentatie van de nieuwe Clio R.S. en de nieuwe Twingo GT leek het ons hoog tijd voor een overzicht met de meest opvallende kwaliteiten van deze sportieve auto’s.

De Mégane GT
De Mégane GT is de eerste uitvoering van de nieuwe Mégane waarbij het ontwerp geïnspireerd is op onze autosport tak en vormt de sportiefste van het gamma. Zet ‘m naast z’n ‘gewone’ broertje en de speciale voorbumper springt gelijk in het oog, net als de speciaal ontwikkelde lichtmetalen 18 inch wielen en de twee verchroomde uitlaatuiteinden. Wat de Mégane GT bovendien uniek maakt, is het 4CONTROL-systeem met vierwielbesturing in combinatie met de door Renault Sport ontwikkelde wielophanging. Met behulp van dit systeem worden reacties aangepast op de grip van het wegdek en de rijstijl, waardoor je nog soepeler door de bochten rijdt. Ideaal voor sportieve rijders dus!

20815621094_0ee5747f10_kkopie

Ruime keuze bij de nieuwe Clio R.S
Voor de nieuwe Clio ontwikkelde Renault Sport twee uitvoeringen: de Clio R.S. en de Clio R.S. Trophy. “De nieuwe Clio R.S. biedt het volledige scala van Renault Sport-technologie voor puur rijplezier,” aldus Patrice Ratti, CEO van Renault Sport. Deze uitvoering is direct herkenbaar aan het R.S. VISION verlichtingssysteem met de herkenbare lichtsignatuur van Renault Sport. Bovendien heb je de keuze uit drie verschillende chassis typen én twee motoruitvoeringen, waardoor je ‘m naar eigen smaak kunt aanpassen. Wie echt wil uitpakken kiest voor de R.S. Trophy, met een topsnelheid van 235 km/u, 18 inch wielen, een verlaagde wielopgang en optioneel zelfs een uitlaat van uitlaatspecialist Akrapovič. Dit maakt is ‘m geschikt voor zowel de openbare weg als voor het circuit. Wij kunnen in elk geval niet wachten om ‘m daar in actie te zien!

Renault_80387_global_en

De Twingo GT
De dynamiek van een achterwielaangedreven stadsauto met de expertise van Renault Sport: de Twingo GT in een notendop. Voor het design van de Twingo GT is gekeken naar de Twin’Run Concept, een van de twee conceptcars die als inspiratiebron dienden voor de derde generatie Twingo. De 17 inch Twin’Run wielen, verlaagde wielophang en opvallende striping maken de Twingo GT een stoere verschijning – en dan hebben we het alleen nog maar over z’n uiterlijk. De 0,9-liter Energy TCe turbobenzinemotor levert namelijk een vermogen van 81 kW/110 pk. Compact van buiten, en toch krachtig van binnen!

IN LOCATION - STATIONARY SHOT

Leave a Reply

Your email address will not be published.