• Lifestyle
  • Onze modellen

Door Renault Nederland

19-10-17

Het blauwe monster van Koen Groen

De ene automobilist houdt van comfort, de ander van een sportieve rijstijl. Iemand die helemaal weg is van een sportieve rijstijl is Koen Groen. Koen is de trotse eigenaar van een knalblauwe Renault Clio R.S. én van een Instagram-account waarop hij dagelijks foto’s plaatst van zijn auto. We waren erg benieuwd naar zijn liefde voor de Renault Clio R.S. en stelden hem een aantal vragen.

Hoe het begon

De blauwe Renault Clio R.S. is niet de eerste Renault die Koen in zijn bezit heeft. Voor deze auto had hij een “gewone” Renault Clio. Koen: “Mijn zus was op zoek naar een auto en ze vond mijn Clio een leuke auto. Ik heb haar toen mijn auto verkocht, zodat ik eindelijk de blauwe Clio R.S. kon aanschaffen.”

“Bij een hoog toerental begint pas écht de fun!”

Mooi blauw is niet lelijk

Het was in het begin even wennen aan de blauwe kleur. “Mijn vorige Clio was zwart. Zwart is een kleur waar je doorgaans niet erg mee opvalt, maar dat is heel anders met de felblauwe kleur die ik nu heb. Ik val op tussen alle andere auto’s en trek veel bekijks.”

DSC_0846_DxO 1

Instagram-account

Dat Koen trots is op zijn auto blijkt wel wanneer je kijkt naar zijn Instagram-account. Het account staat vol met foto’s van zijn auto: “Ik had op een gegeven moment zoveel foto’s van mijn auto gemaakt dat ik dacht: daar moet ik iets mee!” Koen is in augustus begonnen met het account. Inmiddels staan er 46 berichten op zijn pagina en heeft hij al bijna 500 volgers. Om de foto’s mooi te krijgen, probeert Koen zijn Clio R.S. zo schoon mogelijk te houden: “Om de twee weken zet ik de auto volledig in de wax en verder hou ik hem mooi schoon.”

“Het gaat mij niet zozeer om de snelheid, maar meer om het bochtenwerk.”

Toekomstplannen

Een verre reis heeft Koen nog niet gemaakt met zijn auto, maar dat staat wel op zijn bucketlist. Het liefst rijdt hij richting de Alpen om een mooie pas te rijden. Ook lijkt het hem gaaf om een keer de Nürburgring te rijden: “Het gaat mij niet zozeer om de snelheid, maar meer om het bochtenwerk.” Wisten jullie dat het onderstel van de Clio R.S. specifiek is afgesteld voor gebruik op het circuit?

DSC_0784_DxO

Op het verlanglijstje

Op dit moment is de auto van Koen nog helemaal “stock”. Dit houdt in dat er qua performance en uiterlijk nog niets aan de auto is veranderd. Aangezien het de Clio R.S. betreft is dat ook niet heel raar, omdat er al een krachtige motor in zit. Hoewel er niet superveel meer te verbeteren is aan de motor, is het wel mogelijk om het uiterlijk van de auto nog te verbeteren. Daarnaast zou Koen graag het geluid van de uitlaat willen verbeteren.

Nog sneller

Hoewel Koen nu zeer tevreden is met zijn Clio R.S., zou hij hem op een dag wel willen inruilen voor een nóg sneller exemplaar. Hij is momenteel helemaal weg van de nieuwe Mégane R.S.: “Vooral in de kleur Liquid Yellow is het een supergave bak!”.

Samen met een aantal andere Renault Clio R.S. enthousiastelingen zit Koen in een Clio R.S. groep. Via deze manier worden kennis en onderdelen met elkaar gedeeld. In de toekomst wil de groep zelfs meetings met elkaar gaan organiseren om elkaars Clio R.S. te kunnen bewonderen! Ben jij ook zo’n fan van de Clio R.S., of ben jij in het bezit van een Clio R.S., neem dan een kijkje op het Instagram account van Koen: @cliors197.

Leave a Reply

Your email address will not be published.