• Actualiteit

Door Renault Nederland

25-01-18

De bestverkochte auto van Nederland

Met 11.778 verkochte exemplaren is het de bestverkochte auto van 2017 in Nederland: de Renault Clio. Ter ere van dit mooie nieuws besloten wij met een trotse Clio eigenaar in gesprek te gaan: Frits. Lees je mee met zijn ervaringen?

De eerste Renault Clio

Frits rijdt sinds 2010 in een Renault: “Ik heb eerst een Renault Mégane gehad en toen ben ik in april 2017 overgestapt op een Renault Clio.”

Waarom heb je voor een nieuwe Renault Clio gekozen? “Ik vind het een mooie auto en mijn schoonouders hebben ook een Renault Clio. Ik twijfelde tussen de Renault Captur en de Clio. Maar ik vind de kont van de Captur wat minder mooi, dus vandaar dat ik voor de Clio ben gegaan. Nadat ik een proefrit had gemaakt, was ik erg enthousiast.”

Frits is erg enthousiast als het aankomt op de stoelen in de Renault Clio. “Er zitten goede stoelen in! Ik heb de stoelen met half leer en half stof. Ik rijd best veel kilometers dus ik wil graag goed zitten.”

“Hij rijdt zuinig, hij ligt heel stevig op de weg en is heel stil.”

Het interieur van je Renault Clio pas je natuurlijk aan jouw wensen aan. Het dashboard, details in het interieur en delen van de bekleding zijn leverbaar in de themakleuren Noir, Rouge en Gris.

Op naar Tirol

We zijn ook altijd erg nieuwsgierig naar de mooiste plek waar een Renault rijder met zijn of haar auto is geweest. Voor Frits is dat Oostenrijk! “We zijn met de Clio naar Tirol, Oostenrijk geweest. Bergen op en af ging heel goed. Vooral Hill-Start Assist werkt heel prettig in de bergen!”

Wat houdt Hill-Start Assist in? Bij het wegrijden uit stilstand op een helling wordt de remdruk automatisch gedurende twee seconden aangehouden, zodat je rustig kan wegrijden.

Renault dealer

En tot slot.. als jij, Frits, een Renault dealer zou zijn, hoe zou je de Renault Clio dan verkopen? “Dat is een lastige! Wat ik dan zou beloven is dat hij zuinig rijdt, hij ligt heel stevig op de weg en hij is heel stil. De motor hoor je ook bijna niet. Het is een goed geïsoleerde auto! Kortom: een goede, degelijke auto in zijn segment.“

Ben jij ook zo gek op jouw Renault Clio? Laat het ons weten op onze Renault Nederland Facebook pagina. Dat vinden wij erg leuk!

Psst, benieuwd hoe je de mooiste foto’s maakt van jouw auto? Lees er in dit blog alles over.

Reacties (1)

Bandenconcurrent, 16 February 2018 om 13:13

Leuke blog! Mooi verhaal