• Lifestyle

Door Renault Nederland

01-03-18

Bert en zijn 16de Renault

Het begon allemaal bij een Renaultje 6… daarna volgden nog 15 andere Renault’s. Wij spraken met Bert Prijs, hij is met zijn 15 gekochte Renault modellen nog altijd trouw aan het merk. Welke modellen Bert heeft gehad en welke zijn favoriet?

Bert: “Ik was vroeger klant bij garage de Baar in Apeldoorn. Begin jaren ’70, ik denk zo rond 1972, bezat ik een (lelijk) eendje. Helaas was er altijd wel wat mis met die wagen! Ik heb aan de jongens van de garage gevraagd of ze niet een ander model voor me hadden staan. En toen kwam de eigenaar van de Baar met een donkerrode Renault 6 voorrijden. Dat was de eerste Renault die ik kocht… een tweedehands model. Daarna heb ik alleen maar nieuwe modellen aangeschaft.”

Renault 4, Renault 6, Renault 11, Scénic…

Bert: “Welke modellen ik allemaal heb gehad? Oei, ik hoop dat ik me dat nog allemaal kan herinneren. Na die eerste Renault 6 heb ik nog een Renault 4 gereden, daarna weer een Renault 6, een aantal keer een Renault 10 en de Renault 11. Toen was ik toe aan een wat nieuwer model… dus heb ik een Renault Laguna aangeschaft.


De Renault Twingo van Bert’ zijn vrouw

Na twee keer een Renault Laguna koos ik voor een Renault Scénic. Daar heb ik er inmiddels een aantal van gehad. Mijn zoon heeft een Renault Clio en mijn vrouw een Renault Twingo! Ik rijd gemiddeld drie of vier jaar in één auto.”

Droomauto: de Renault Espace

“Als geld geen rol zou spelen, zou ik een Renault Espace willen rijden. Ik houd van ruimte om me heen. Ik heb een aantal jaar geleden een week de Renault Espace van de garage meegekregen. Dat vond ik een hele fijne, hoge en ruime auto. Maar de Renault Scénic doet daar niet aan onder hoor.”

“Dat is eigenlijk die week in de Renault Espace. Helaas heb ik ‘m helemaal in de kreukels teruggebracht. Ik kreeg voor de garage een aanrijding met een motor. Toen heb ik de Espace met hangende pootjes teruggebracht. Maar gelukkig zeiden ze daar: “Geen probleem, meneer.” Dat vond ik zo prettig! Ook dat draagt bij aan mijn tevredenheid met dit merk.”


Renault Scénic van Bert

Wat zijn omgeving ervan vindt dat Bert áltijd in een Renault rijdt? “Nou… ik hoor af en toe wel eens mensen zeggen: ‘Joh, koop eens wat anders.’ Maar ik heb het prima naar mijn zin. Als ik ‘s ochtends de startknop in druk dan gaat mijn Scénic aan, mijn Renault heeft me nog nooit in de steek gelaten en ik ben tevreden met mijn garagebedrijf.

Ben jij ook helemaal weg van Renault? En heb je meerdere modellen in je bezit gehad? Of heb je een ander bijzonder verhaal wat je wilt delen? Laat het ons weten op onze Facebook pagina!

 

Reacties (4)

Frank Massy, 1 March 2018 om 19:54

Rij momenteel mijn 17de RENAULT.Ben min of meer geboren in een RENAULT garage.Vandaar min liefde voor het merk.Begonnen met een 4,daarna 5,19,Twingo,Mégane en nuCLIO4phase2 in iron blue.Hele chique uitstraling.Niet alleen trouw aan het merk,maar ook de kleur:BLAU.

    Renault Nederland, 27 June 2018 om 09:50

    Hi Frank, wat leuk om te horen! Zo te horen ben jij een échte fan! Zou je het leuk vinden om geïnterviewd te worden voor een blog? Stuur ons even een berichtje op onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/RenaultNederland/. Groetjes, Lisa.

th. tuitel, 2 March 2018 om 15:56

ook begonnen met een nieuwe renault, daarna 2 x renault 6, renault 12 stationcar en vanwege handicap automaat rijden, werd dus Renault 16. Een van de meest geliefde wagens voor mij geweest. Goede vering en goede automaat. Mijn vrouw reed er ook in en altijd veel te hard. Politie vroeg mij, dat blonde vrouwtje te waarschuwen, anders kwam er een flinke bekeuring aan. Ja dus dat kan ook, hé met zo.n opvallende 16. groetjes

    Renault Nederland, 27 June 2018 om 09:51

    Wat leuk om te horen! Een echte fan 🙂