• Onze modellen

Door Renault Nederland

06-10-16

Beleef de Autosalon van Parijs

De Autosalon van Parijs - de “Mondial de l’Automobile Paris” - is met meer dan 1,5 miljoen bezoekers per editie één van de meest bezochte autosalons wereldwijd. Deze internationale autoshow vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 16 oktober, en 230 merken tonen hier hun laatste ontwikkelingen. Dat betekent dus veel nieuwe modellen en conceptcars. Renault staat hier natuurlijk ook tussen. Benieuwd hoe het is om rond te lopen op de Autosalon van Parijs? Lees deze blog en beleef het zelf!

De sfeer
Bewegende LED bollen verlichten een enorme stand waar alle nieuwe modellen van Renault tentoongesteld staan, met als stralende middelpunt het roterende platform waarop de nieuwe conceptcar – de Renault TreZor – staat. Er heerst een opwindende ambiance, die iedereen lijkt te voelen. Het geheel is een indrukwekkende show, die design, technologie en innovatie ademt.

De conceptcar
Met zijn eenvoudige en sensuele lijnen, rood-getinte ramen, het uiterlijk van een GT en de deur die opent als een juwelendoosje, is het moeilijk om je ogen van het innovatieve design van de TreZor conceptcar af te wenden. Ook de aanwezigheid van Laurens van den Acker – die voor de gelegenheid snelle TreZor designer schoenen draagt – vergroot de aantrekkingskracht van de conceptcar. Hij vertelt ons in een exclusief interview een aantal unieke insights over zijn visie op design:

  •   “Design wordt steeds meer beïnvloed door wat je kunt met computers.”
  •   “De TreZor is een auto vol passie en emotie, maar hij is volwassener geworden ten opzichte van zijn voorganger, de DeZir.”
  •   “Het openingsmechanisme van de TreZor staat symbool voor het openen van het doosje waar een ring in zit.”
  •   “Op de motorkap van de TreZor zijn zeshoekjes als ‘kieuwen’ in het design verwerkt, waardoor de auto lijkt te ademen.”

Het volledige interview met Laurens van den Acker op de Autosalon van Parijs kijk je hier.

De nieuwe modellen
Op de Autosalon van Parijs staan een aantal nieuwe modellen die nog niet bij de Renault dealer te zien zijn. Zo kun je hier al de Koleos bewonderen, een SUV in het D-segment die in het tweede kwartaal van 2017 naar Nederland komt. Ook de ZOE Z.E. 40 met een actieradius van 400 km (NEDC) trekt veel publiek. Maar de Scénic en Grand Scénic kunnen op de meeste bewonderaars rekenen. Deze vierde generatie van een vertrouwde naam heeft een baanbrekend nieuw design. De auto heeft niet langer de traditionele uitstraling van een MPV, maar ziet er met zijn tweekleurige carrosserie en de standaard 20” wielen modern, vooruitstrevend en bij de tijd uit.

Alle redenen dus voor een bezoekje aan Parijs. Wij zijn benieuwd, ben jij al geweest of ga je nog?

2210_laurens
Laurens van den Acker tijdens de onthulling van de TreZor conceptcar

2210_schoenenDe snelle TreZor designer schoenen van Laurens van den Acker

2210_trezor1
De TreZor conceptcar

2210_trezor2
De TreZor conceptcar opent als een juwelendoosje

2210_trezor4
De TreZor conceptcar

2210_cliors16
De Clio R.S. 16 conceptcar

2210_zoe
De ZOE Z.E. 40

Leave a Reply

Your email address will not be published.