• Onze modellen

Door Renault Nederland

26-02-14

Back to the future

Hij is je vast bekend, de film uit 1985 met Michael J. Fox en zijn futuristische auto, de Delorean DMC-12. Een succesvolle film die navolging kreeg van een deel 2 en deel 3. In deze films stond het thema ‘tijdreizen’ en de gevolgen hiervan centraal. Welke kleine jongen droomde destijds niet van deze avonturen? Ik in ieder geval wel, inmiddels wetende dat dit onmogelijk is…

Of toch niet…
Vrijdag 14 februari 2014 heb ik een reis naar de toekomst mogen maken. Inmiddels ben ik weer ‘back from the future’…Take a seat, fasten your seatbelts and listen, ik vertel je mijn ervaring! Vrijdag 14 februari 2014, 06.25 uur, Schiphol. Precies op tijd arriveert de Thalys om te vertrekken naar Parijs. De Thalys, een futuristische verschijning op zich, brengt mij met ongekende snelheden en een flinke dosis comfort naar hartje Parijs. De stad waar je juist op deze datum (Valentijnsdag!) zou moeten zijn.

Parijs
De stad waar de liefde geboren is, de romantiek zijn fundering heeft gekregen en de kleur rood uitgevonden moet zijn. Dit is een van die dagen waarop alles op zijn plek lijkt te vallen. Ik pak de bus naar mijn eindbestemming, als ik uitstap zie ik een indrukwekkend gebouw. Een modern stukje architectuur, een combinatie van zonnepanelen op de daken en een oprijlaan omringd door prachtige groene percelen en meertjes. Ik ben onderweg naar de toekomst, de toekomst van Renault.

Technocentre Renault
Eenmaal binnen in het gebouw, die de naam ‘Technocentre Renault’ draagt bekruipt mij al snel het gevoel dat ik vandaag dingen te zien krijgt die voorlopig voor de buitenwereld geheim zullen blijven. Mijn telefoon krijgt een geseald hoesje, waardoor ik er geen opnames mee kan maken. Ik word geleid naar een witte grote Jan des Bouvrie-achtig ingerichte hal waar ik voor het eerst kennis maak met de contouren van mijn toekomstige helden. De afdekhoezen verhullen veel, maar het volume voertuigen maakt diepe indruk.

De voorstelling
Na een vriendelijk welkom van de productmanagers van deze toekomstige auto’s begint de voorstelling. De spanning is om te snijden, de eerste afdekhoes gaat van de auto. Vol verwondering staar ik geruime tijd naar het model terwijl ik mijn aandacht bij de presentatie probeer te houden. Mijn Hollandse nuchterheid maakt plaats voor jongensachtige enthousiasme. De ene auto blijkt nog mooier te zijn dan de andere, de techniek nog intelligenter dan de vorige, de prestaties van de motor nog efficiënter en groener dan welke motor dan ook, ik val van verbazing in verbazing.

Grootmeester
Het is een feit. Ik heb het zelf gezien, onze Nederlandse Laurens van den Acker, de ‘Senior Vice President of Corporate Design Renault’ is de nieuwe grootmeester in Design. Ik heb alle modellen die de komende 4 jaar op de markt komen gezien, als Laurens van den Acker zelf binnen komt lopen. “We moeten weer verliefd op auto’s kunnen worden” vertelt hij. “Beste man” denk ik.. “Ik sta op Valentijnsdag in Parijs, maak mijn droomreis naar de toekomst en heb net de mooiste modellen gezien waarbij zelfs Charlize Theron in het niet valt…”.

Ja, Laurens, ik ben verliefd!

“ 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.