• Onze modellen

Door Renault Nederland

02-10-14

Altijd openstaan voor een nieuwe ervaring!

Een tijdje geleden vroeg ik een van mijn collega’s of ik eens een weekje in de nieuwe Twingo zou kunnen rijden. Maar tijdens zijn introductiefase heeft deze nieuwe citycar het nog even te druk voor ‘plezierritjes’. Als tegenaanbod mocht ik de ZOE eens uitproberen.

Zo’n volledig elektrische auto leek mij in eerste instantie niet heel handig. Ik was benieuwd of ik deze bij ons in het dorp zou kunnen opladen. Maar toch…zo’n aanbieding kon ik natuurlijk niet afslaan. Daarom greep ik hem met beide handen aan.

Al snel was het duidelijk wat voor een verschil dit was met een ‘gewone’ auto! Ten eerste, je hoort helemaal niets bij het starten van de auto. De ZOE is muisstil tijdens het rijden, wat een rust. Daarnaast is de auto zo makkelijk te bedienen, zelfs voor een nog redelijk onervaren bestuurder als ik. De auto trekt ook megasnel op, wat het leuk maakt om zelfs de uitdaging aan te gaan met BMW’s en Audi’s bij het stoplicht. Ja, je trekt heel wat bekijks met de ZOE, en terecht, want ze is een plaatje om te zien met haar opvallende, stoere koplampen en futuristisch interieur.

Zelf woon ik op zo’n 40km van het Renault kantoor vandaan. Het bereik van de ZOE is gemiddeld 120km (afhankelijk van o.a. je rijstijl), mijn ritjes van en naar mijn werk waren heel goed te doen. Tijdens mijn werkdag liet ik de ZOE opladen, zodat ik met gemak naar huis en de volgende dag weer terug kon rijden.

So far so good, maar hoe gaat het dan als je écht een dagje uit wil? Bijvoorbeeld naar….Texel? Nou, verrassend gemakkelijk! Inmiddels staan er bijna door het hele land laadpalen voor elektrische auto’s, zo ook op Texel. Zonder zorgen te hoeven maken of ik überhaupt wel thuis zou komen, kon ik dus lekker over het eiland crossen en genieten van de omgeving. Ik kwam zelfs het kleine elektrische broertje van ZOE tegen, de Renault Twizy. Leuk om die twee naast elkaar aan de oplaadpaal te zien staan.

Echt een groot voordeel van het elektrisch rijden is het parkeren. De parkeerplaatsen die speciaal bestemd zijn voor elektrische auto’s staan op de meest gunstige plaatsen. Het heeft ook wel wat om het klepje voorop te openen, de auto met het oplaadsnoer vast te koppelen, en dan te wachten tot je hoort dat de auto met laden begint. Een stuk makkelijker, leuker en minder stinkend dan tanken in ieder geval.

Voor woon-werkverkeer is de ZOE in mijn geval echt ideaal en voor dagjes uit ook prima geschikt. Het enige wat mij nog wel een uitdaging lijkt, is een autovakantie met de ZOE. Wellicht een idee om dit nog een keer te testen? Ik bied mij in ieder geval met veel plezier aan als testpersoon…

Leave a Reply

Your email address will not be published.