• Easy life

Door Renault Nederland

13-08-15

Alles over onze onderhoudsbeurten en Onderhoud op Maat

Geen enkele autorijder is hetzelfde, de één gebruikt de auto alleen om boodschappen te doen, terwijl de ander dagelijks veel kilometers maakt. Een logisch gevolg hiervan is een verschil in het onderhoud die een auto nodig heeft. Daarom hebben wij ‘Onderhoud op Maat’ in het leven geroepen. Wat dat precies inhoudt, leggen wij je graag uit.

Maatwerk
Onderhoud op maat biedt verschillende standaard onderhoudsbeurten voor een vaste prijs. Zo weet je van tevoren wat je moet betalen en kom je niet achteraf voor verassingen te staan. Voordat we begonnen met Onderhoud op Maat hadden we voor ieder model en type Renault een andere prijs voor onderhoud. Om de transparantie naar onze klanten te bevorderen en maatwerk te bieden, hebben we voor deze oplossing gekozen. Om te bepalen welke onderhoudsbeurt het beste past bij jouw rijgedrag, kun je contact opnemen met de Renault-dealer. Een service-adviseur geeft een persoonlijk advies afgestemd op jouw rijgedrag.

Welke onderhoudsbeurten bieden wij aan?

Olieverversbeurt
Om ervoor te zorgen dat de motor van jouw Renault topprestaties blijft leveren, is het uitvoeren van een olieverversbeurt een minimale vereiste. Tijdens zo’n olieverversbeurt worden de volgende handelingen uitgevoerd: het vervangen van de olie, het vervangen van het oliefilter, het controleren van de verlichting en banden en het controleren en bijvullen van vloeistoffen.

Budgetbeurt
De budgetbeurt is een uitbreiding op de olieverversbeurt. Zo worden bij deze beurt ook de vitale onderdelen zoals de uitlaat, accu, schokdempers en remmen nauwkeurig gecontroleerd. Ook worden, indien nodig, de lampen bijgesteld.

Onderhoudsbeurt
Bij de onderhoudsbeurt wordt de auto zeer uitgebreid gecontroleerd. Naast de werkzaamheden die plaatsvinden tijdens de budgetbeurt, worden onder andere ook de volgende punten gecontroleerd: de stuurbekrachtiging, koppeling, aandrijfriemen, koelsysteem, versnellingsbak, voor- en achterwielophanging, brandstoftank, handremkabels, aandrijfassen, stuurinrichting, brandstofleidingen, carrosserie en chassis. Daarnaast zijn auto’s steeds complexer door de gemonteerde elektronica. Niet alles kan met het blote oog worden waargenomen. Daarom wordt de elektronica tijdens de Renault onderhoudsbeurt uitgelezen om mogelijke toekomstige defecten te signaleren en te voorkomen. Tenslotte maakt de monteur ook een proefrit met de auto, om er zeker van te zijn dat je weer veilig de weg op kunt!

Mogen we jou ook helpen om je Renault in topconditie te houden? Maak hier een afspraak bij de dealer voor een onderhoudsbeurt op maat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.