• Onze modellen

Door Renault Nederland

10-05-18

Alles over onze favoriete stadsauto

De Renault Twingo is al jaren een èchte favoriet voor velen. Daarom vertellen we je alles over de historie, en delen we een paar leuke weetjes. Geloof ons: als je nog geen fan bent, dan ben je dat zeker na het lezen van dit blog!

Eerste generatie – bye bye oldtimer

De eerste generatie Twingo die in 1993 werd gelanceerd was bedoeld als opvolger van de Renault 4, een echte revolutionaire auto. De Renault Twingo is namelijk ontworpen volgens het ‘monobox’-principe, met in verhouding veel ruimte voor het interieur en een compact motorcompartiment. Bij de introductie was de Renault Twingo de hoogste en de breedste in zijn klasse, en bood de meeste beenruimte. Bovendien waren de voorstoelen verstelbaar en de achterbank kon je volledig plat leggen, zodat een tweepersoonsbed ontstond. Dit plaatje uit de oude doos willen we je niet onthouden!

De Renault Twingo zorgde ervoor dat kopers op een andere manier naar een auto gingen kijken. Mensen kochten deze auto omdat ze hem leuk vonden en omdat hij paste bij hun manier van leven. Een échte stadsauto!

Tweede generatie – frisse oppepper

De tweede generatie werd voor het eerst in 2006 geshowd. Het design heeft een frisse oppepper gekregen ten aanzien van zijn voorganger. Na bijna 1 miljoen exemplaren stopten we in 2014 met de productie om plaats te maken voor…

Derde generatie – hip design

De derde generatie van de Renault Twingo werd in maart 2014 onthuld tijdens de Autosalon van Genève en behoort tot één van de populairste stadsauto’s. Deze nieuwe Twingo vertegenwoordigt het thema ‘Play’ in de designstrategie ‘Life Cycle’ van Renault, die bedacht is door Laurens van den Acker, Directeur Corporate Design van Renault.

#Twingofan

We kennen veel Renault Twingo fans, maar dit instagram account is toch wel het delen waard: @Twingohunter00. Haar motto is: “Altijd aan het hunten op straat, geen Twingo die mij ontgaat. Haar account staat dan ook helemaal vol met heerlijke “Twingo foto’s”. De liefde tussen haar en de Renault Twingo is onbreekbaar…

Wist je dat…

  • …Twingo een samenvoeging van de woorden “Twist”, “Swing” en “Tango” is? Met deze woorden draagt de Renault Twingo speelsheid en plezier uit.
  • de Franse journalist Jean Dulon meer dan 25.000 kilometer in 2 maanden heeft gereden in Australië, waarvan 8.000 kilometer over onverharde wegen?
  • …twee beroemde kunstenaars een Aboriginal kunstwerk op de Renault Twingo van Jean Dulon hebben gemaakt
  • …er een Twingo fashion challenge georganiseerd is waarbij vier vrouwen op zoek gingen naar een outfit voor de ander? Met behulp van de Renault Twingo konden zij de stad in om een leuke outfit te scoren!
  • …er een Renault Twingo song is? Deze heeft Jay Foreman gemaakt en is gedeeld op de Facebookpagina: Twingo Club Nederland. Luister ‘m nu   
  • …er een Renault Twingo is die met bloemen bekleed is? Deze is ontworpen door bloemkunstenaar Menno Kroon.
  • We horen veel verhalen van mensen die trots zijn op hun Renault, maar Dennis Doeve is wel héél trots op zijn Renault Twingo GT. Lees maar mee!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.