• Onze modellen

Door Renault Nederland

30-06-16

7 dingen die je over de Renault TALISMAN wilt weten

Sinds de onthulling van de Renault Talisman in juli 2015 is er al het nodige over onze nieuwe aanwinst in het D-segment gezegd en geschreven. Inmiddels staan zowel de Talisman als de Talisman Estate in de showroom. Daarnaast zijn de eerste exemplaren op de Nederlandse wegen te zien. Tijd om eens met de productmanager van dit model (Jacqueline Starken) te praten en zo nog meer te weten te komen over deze auto. Want als er iemand is die veel over de Renault Talisman kan vertellen dan is zij het wel!

  1. De naam staat – zoals het een echte talisman betaamt – voor bescherming en kracht. Een betrouwbare auto met uitstraling, een geluksbrenger om indruk mee te maken. Hoewel de Renault Talisman een volledig nieuw model is, is het niet de eerste Renault die deze naam draagt: al in 2001 droeg een van onze conceptcars dezelfde naam.
  2. Een van de bijzondere eigenschappen van de Renault Talisman is het Multi-SENSE®-systeem. Door de combinatie van verschillende technische innovaties kun je jouw rijstijl volledig personaliseren en de rijeigenschappen en onboard ervaring van de auto afstemmen op je wensen en gevoel van dat moment. Hierdoor krijg je bij de vijf verschillende standen elke keer het gevoel alsof je in een andere auto rijdt.
  3. Uniek is tevens het 4CONTROL vierwielbesturingssysteem – een exclusieve innovatie van Renault. Bij lage snelheden draaien de achterwielen in tegenovergestelde richting ten opzichte van de sturende voorwielen. Zo profiteer je van een uitzonderlijk kleine draaicirkel en is de auto zo wendbaar als een stadsauto. De achterwielen draaien bij hogere snelheden juist in dezelfde richting als de sturende voorwielen. Dit zorgt voor een verhoogd rijplezier, grotere stabiliteit en een groter gevoel van veiligheid.
  4. De Renault Talisman biedt de meeste beenruimte in zijn klasse. Een uitkomst voor lange mensen, helemaal dankzij de riante hoofdruimte die dit model zowel voor- als achterin biedt.
  5. Less is more – in het geval van het dashboard dan. Waar bij de meeste andere auto’s uit het D-segment het dashboard nog wordt gedomineerd door een breed scala aan knoppen, is bij de Renault Talisman voor een strak en minimalistisch design gekozen met een hoge middenconsole en een groot touchscreen. Hierdoor wordt echt een cockpitgevoel gecreëerd waarbij het gemak van de bestuurder centraal staat.
  6. Wie nóg meer comfort wil, kan – net als bij de Espace – voor de luxueuze Initiale Paris uitvoering kiezen. Oftewel: de crème de la crème en het beste van Renault in één auto. Denk hierbij aan nappaleren bekleding, verwarmbare stoelen met massagefunctie en een Bose® Surround Premium Audiosysteem. ‘Wat mij tijdens mijn eerste rit in de Initiale Paris vooral opviel was de stilte. Deze stilte, het comfort en de materialen van hoogstaand niveau maken het echt een auto om mee te reizen. Hierdoor heb je na een lange rit helemaal niet het gevoel dat je al urenlang gereden hebt.’
  7. Het spraakmakende design van de Renault Talisman is niet onopgemerkt gebleven. De auto werd tijdens het Internationaal Automobiel Festival in Parijs namelijk verkozen tot ‘Mooiste auto van het jaar’. ‘Vanaf welke hoek je ook kijkt, er gebeurt iets’, aldus Jacqueline. ‘Zelfs als hij stil staat, zie je een auto die vooruit wil. Waar veel auto’s binnen dit segment vrij anoniem zijn, heeft de Renault Talisman echt een eigen gezicht.’

In onderstaande video laten we Jacqueline zelf aan het woord en vertelt ze meer over de Renault Talisman Estate en het Renault Innovation Pack.

Leave a Reply

Your email address will not be published.