• Lifestyle

Door Renault Nederland

26-04-18

5x de mooiste voorjaarsbestemmingen in Frankrijk

Houd jij ook zo van het voorjaar, ‘le printemps’? De dagen die weer langer worden, de bladeren die weer terugkeren aan de bomen en de bloemen in bloei. Tijd om de auto in te pakken en naar het prachtige Frankrijk te rijden! Maar waar moet je in Frankrijk heen om het opbloeien van de natuur in volle glorie te bewonderen? Wij zetten een aantal favoriete vakantiebestemmingen op een rij!

On y va!

Hieronder zie je op de kaart van Frankrijk welke plekken we hebben geselecteerd. Heerlijk om in het voorjaar met je Renault naartoe te rijden!
5x de mooiste voorjaarsbestemmingen in Frankrijk

1. De mooie Opaalkust

Als de temperaturen stijgen, gaan niet alleen mensen weer op reis, ook vogels laten zich beïnvloeden door het weer. Met name in het voorjaar kun je langs de kusten van Frankrijk heel wat vogels bewonderen die bezig zijn met hun halfjaarlijkse trek. De Opaalkust, en verder naar beneden de Picardische kust, zijn de perfecte plekken om hiervan te genieten! Maar niet alleen om de prachtige vogels is de Opaalkust een perfecte voorjaarsvakantie bestemming, ook zijn er tal van groene weiden en akkers waar de gewassen beginnen te groeien en de bloemen en bomen weer opbloeien! Zie jij jezelf al rijden langs de kust en de prachtige landschappen?

2. De prachtige bergen van de Auvergne

Houd je van bergen? Dan is de Auvergne één van de beste plekken om naartoe te rijden! Ga je bijvoorbeeld in mei, dan kun je genieten van hellingen waar de planten volop in bloei zijn gekomen. Daarnaast zijn er tal van leuke stadjes en dorpjes in de Auvergne waar je urenlang doorheen kunt struinen.

3. Een roadtrip door de Gorges du Verdon

Prachtig weer gegarandeerd en ook nog eens een indrukwekkende omgeving! Je zit hier op twee uur van Nice en op ruim een uur van hoge Alpentoppen. Je kunt dus gemakkelijk alle kanten op rijden! Wat niet mag ontbreken is een prachtige roadtrip door de Gorges du Verdon. Vanaf ongeveer april is het gemiddeld al zeker twintig graden in deze streek, en met een beetje geluk heb je een hele week een stralend zonnetje.

4. De zonnige Atlantische Loirestreek

Ga je graag naar een zonnige streek aan de Franse kust? Op maximaal tien uur rijden vanaf Nederland, vind je de Vendée. Langs de kust, van Noirmoutier tot ongeveer La Rochelle vind je veel prachtige zandstranden, leuke dorpjes en steden, en voor jong en oud genoeg activiteiten!

5. Een stedentrip naar Toulouse

Niet alleen de natuur is prachtig in het voorjaar, er zijn ook genoeg fantastische stedentrips voor de lente, zoals bijvoorbeeld Toulouse, in het Zuidwesten van het land. Het ligt aan de voet van de Pyreneeën, en heeft een lekker relaxte uitstraling en sfeer. Geniet van culinaire specialiteiten, een lekker lentezonnetje, oude gebouwen en prachtige musea! Ook kun je genieten van de prachtige natuur in een van de vele stadsparken.

Van kustplaatsen tot mooie natuurlandschappen, in Frankrijk zit je goed in de lente! Waar gaat jouw volgende trip heen?

Psst, ook benieuwd naar de mooiste autoroutes in Nederland? Lees er alles over in dit blog!

Reacties (3)

Videocameraforrent, 27 April 2018 om 08:31

Heel mooi! Jij hebt volgens mij al een hoop mooie dorpjes met dit soort prachtige huisjes gezien. Ik hou d”r van 🙂

    Renault Nederland, 27 June 2018 om 09:26

    Leuk dat je zo enthousiast bent! Wat is jouw favoriete autoroute in Nederland?

7x de leukste autospelletjes voor op de achterbank, 5 July 2018 om 16:15

[…] je nog op zoek naar mooie vakantiebestemmingen in Frankrijk? Lees er in dit blog alles […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.