• Onze modellen

Door Renault Nederland

21-09-17

5 weetjes over de Renault SYMBIOZ

Na een jaar wachten was het vorige week dan eindelijk weer zover: de introductie van een nieuwe conceptcar. Elk jaar presenteren we een studiemodel die onze toekomstvisie vertegenwoordigd. Dit jaar was het niet alleen een auto, maar ook een heel huis. Na een serie conceptmodellen die het ontwerp van toekomstige modellen weergeven gaan we nu een stapje verder. Met de SYMBIOZ verkennen we de mobiliteit van de toekomst. Wist je dit al over deze bijzondere conceptcar?

#1 De naam SYMBIOZ staat voor…
Symbiose is een griekse term en staat voor “samen levend”. Als onderdeel van het dagelijks leven is SYMBIOZ veel meer dan een vervoermiddel. Studies laten zien dat auto’s in stedelijke gebieden 95% van de tijd ongebruikt stil staan*. SYMBIOZ concept verbindt de auto met thuis. Om dit te bereiken, hebben we besloten de relatie tussen de auto en thuis te veranderen door de twee fysiek met elkaar te verbinden en ze zo modulair en verbonden mogelijk te maken. * Bron: EMD Standard Certu

Renault_blog_2 (1)

#2 De Renault SYMBIOZ midden in de woonkamer óf op het dak kan staan?
Wat de precieze relatie tussen het ontworpen huis en de Renault SYMBIOZ is? Je kunt de SYMBIOZ allereerst zien als een compacte, gezellige en modulaire extra kamer in huis. Een lift kan de auto verplaatsen naar de slaapkamer of zelfs het dakterras. Op datzelfde plateau wordt de Renault SYMBIOZ ook opgeladen. Daarbij delen de SYMBIOZ en het huis energie op dezelfde manier als ruimte.

#3 Het huis en de conceptcar ook daadwerkelijk te bewonderen waren?
We zijn de eerste autofabrikant die op een autoshow een compleet huis –  21 meter lang, 7 meter hoog en 8 meter breed – presenteert. Bezoekers van onze stand op de IAA konden rond dit mobiele huis lopen en de manier ervaren waarop SYMBIOZ in de toekomst wellicht met zijn omgeving communiceert.

Renault_blog_3 (1)

#4 Het interieur van de conceptcar aansluit bij het interieur van het huis?
Het interieur van Renault SYMBIOZ is gemaakt van materialen die eveneens voor het interieur van het huis zijn toegepast, zoals vilt, hout, marmer en poselein. Op deze manier is SYMBIOZ in complete harmonie met het huis, ongeacht zijn plaats daarin of de wijze van gebruik.

#5 Laurens van den Acker bij iedere nieuwe conceptcar schoenen laat designen?
Bij elke conceptcar die Laurens van den Acker – Senior Vice President, Corporate Design – ontwerpt, laat hij ook een speciaal paar Adidas sneakers ontwerpen. De kleuren van zijn sneakers sluiten dan aan bij de kleuren van de desbetreffende conceptcar. Dit keer waren zijn Adidas schoenen koperkleurig met blauwe accenten.

Wil je meer beelden zien van de Renault SYMBIOZ? Houd onze Facebookpagina en Instagram account in de gaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.