• Onze modellen

Door Renault Nederland

10-03-16

De hoogtepunten van twintig jaar Renault Scénic

Het is dit jaar twintig jaar geleden dat Renault de eerste Scénic presenteerde. Een mooi moment om stil te staan bij de verschillende generaties en alle hoogtepunten van de afgelopen jaren. En om een nieuwe generatie Renault Scénic te presenteren natuurlijk!

1991 – Concept-car Scénic
De toenmalige hoofddesigner van Renault, Patrick Le Quément, bedacht het concept voor een compacte familieauto al in 1988. Zijn idee leidde uiteindelijk tot de realisatie van de concept-car ‘Scénic’ – een afkorting voor ‘Safety Concept Embodied in a New Innovative Car’.Concept-car Scénic

1996 – Introductie Renault Mégane Scénic
Bij de lancering in 1996 was de Scénic de eerste Europese “Monospace” auto in zijn klasse: een compacte MPV met vijf zitplaatsen. Door zijn formaat en functionaliteit past hij perfect in het heersende tijdperk van de ‘auto’s om in te leven’.

Renault_75475_global_enkopie

1996 – Winnaar ‘Auto van het jaar 1997’
Eind 1996 wordt de Scénic, toen nog Mégane Scénic geheten, uitgeroepen tot ‘Auto van het jaar 1997’.

1999 – Verder als zelfstandig model
In 1999 krijgt het model een eerste kleine facelift. Bovendien gaat het nu als zelfstandig model door het leven en wordt ‘Mégane’ uit de naam geschrapt.

Renault_75478_global_en

2002 – Presentatie tweede generatie Scénic
In 2002 wordt de tweede generatie gepresenteerd. Het gedurfde design en de vernieuwde vormgeving worden goed ontvangen. Wanneer de Scénic II in 2003 op de markt komt blijkt ook deze een groot succes.EN SITUATION - VUES EXTERIEURES

2003 – De eerste Grand Scénic
Een primeur: met de uitbreiding van de Grand Scénic is Renault het eerste merk dat een model binnen dit segment in twee verschillende lengtes biedt. Het grote broertje van de Scénic is 24 centimeter langer en biedt nu ruimte voor maar liefst zeven zitplaatsen.

2009 – Scénic III
In 2009 wordt de derde generatie, de Scénic III, gepresenteerd. Het model is aangepast zodat het nog meer inspeelt op de veranderde wensen van hedendaagse families. De Scénic blijft even functioneel als altijd, maar verruilt zijn ludieke stijl voor een eleganter design.

EN SITUATION - STATIQUE

2011 – Onthulling R-Space
Als onderdeel van de nieuwe designstrategie van hoofdontwerper Laurens van den Acker wordt de R-Space onthuld. Het studiemodel staat voor het derde stadium in de designstrategie ‘Life Cycle’ van Renault: het gezin. Het studiemodel zal uiteindelijk een als inspiratiebron dienen voor een nieuwe generatie Scénic. 

EN SITUATION - VUES EXTERIEURES

2013 – Grote facelift Scenic III
Na een milde facelift in 2011, krijgt de Scénic III in 2013 nog een grote facelift. De Scénic krijgt een andere neus die beter aansluit op de nieuwe ontwerptaal van Renault.

2016 – De nieuwe Scénic als laatste bloemblaadje
Inmiddels zijn wereldwijd bijna vijf miljoen exemplaren verkocht en is het hoog tijd voor een nieuwe generatie Scénic. In maart 2016 is de vierde generatie op de Autosalon in Genève gepresenteerd. Het is het laatste model uit de ‘Passion for Life’ serie, de bloem van Laurens van den Acker. Een bijzondere manier om het twintigjarige jubileum in te luiden. Op naar het volgende!

Renault_76033_global_en

Leave a Reply

Your email address will not be published.