• Easy life
  • Onze modellen

Door Renault Nederland

10-08-17

100.000 km met de Renault ZOE

Ondernemer Rob van Westerop kocht in de zomer van 2013 een Renault ZOE. Inmiddels heeft hij bijna 100.000 kilometer afgelegd. Ben jij benieuwd hoe het is om zoveel kilometers in deze elektrische auto te rijden? Lees dan mee met dit blog.

Fiscale voordelen

Zelfstandig fiscaal jurist Rob rijdt zijn Renault ZOE vooral zakelijk. “Mijn redenen om de Renault ZOE aan te schaffen waren naast milieuvriendelijke, voornamelijk van fiscale aard. Geen BPM, geen motorrijtuigenbelasting, kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, milieu-investeringsaftrek, willekeurige afschrijving en geen bijtelling voor privégebruik.”

“Toen ik ook nog eens een subsidie ontving van € 5.000,- van de Gemeente Amsterdam omdat het merendeel van mijn cliënten zich om en rond Amsterdam bevindt, was het feest helemaal compleet.”

Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om wat er onderaan de streep overblijft. Om daar beter inzicht in te krijgen, hebben we een handige bijtellingsvoordeeltool gecreëerd, zodat precies te zien is wat de Renault ZOE kost. Vergelijk nu hoeveel bijtelling jij bespaart wanneer je net als Rob kiest voor de Renault ZOE.

“Het geruisloze is heerlijk. Af en toe huur ik een benzineauto en erger ik me al snel aan het motorgeluid.”

Snel wegrijden en een stille motor

Behalve de fiscale voordelen noemt Rob de snelheid als een groot voordeel. “Bij verkeerslichten ben ik nagenoeg altijd als eerste weg en zit ik binnen no time op de 80 km. Ook het geruisloze is heerlijk. Af en toe huur ik een benzineauto en erger ik me al snel aan het motorgeluid. Daarbij zijn de kosten van onderhoud minimaal.”

Altijd opgeladen

“Ik laad mijn auto voornamelijk thuis op.” In de afgelopen jaren is Rob nooit bang geweest voor een lege batterij. “De actieradius is vergeleken bij de huidige elektrische auto’s beperkt, maar door mijn wijze van gebruik – om en rond huis – heb ik daar nooit veel last van. Tijdens stadsritjes haal ik op mooie dagen soms een afstand van 160 km.”

Naast aan huis, kun je een elektrische auto ook onderweg opladen. Nederland telt momenteel ruim 7.500 publiekelijk bereikbare oplaadpunten. Het opladen van een elektrische auto is net zo eenvoudig als het voltanken van een auto die op benzine of diesel rijdt.

“Het waren 100.000 heerlijke kilometers”

Rob is momenteel bezig met de aanschaf van een nieuwe elektrische auto. “Het waren 100.000 heerlijke kilometers. Ik denk dat ik de auto niet weg doe want ik ben me er toch wel aan gaan hechten.”

Wij wensen Rob nog veel rijplezier in zijn Renault ZOE!

Rijd jij je auto zakelijk? Bereken hier de bijtelling van je auto.

Leave a Reply

Your email address will not be published.