• Easy life
  • Uncategorized

Door Renault Nederland

30-07-15

10 keer een geluksmoment in het verkeer

In een jaar tijd leggen we in Nederland gemiddeld 11.000 kilometer per persoon af.* Ruim de helft van deze kilometers wordt per auto afgelegd. Als jij ook veel in de auto zit, ken je vast die kleine frustraties tijdens het rijden: files, stoplichten op rood, onoplettende weggebruikers en ga zo maar door. Maar, autorijden is natuurlijk ook erg leuk en daarom richten wij ons liever op de positieve dingen in het verkeer! We hebben we een lijstje gemaakt van tien momenten in het verkeer waar wij blij van worden. Jij ook?

Groen, groen en nog eens groen
Alleen maar verkeerslichten die op groen staan zodat je kunt rijden zonder te hoeven stoppen. Ideaal, toch? In enkele Nederlandse steden, zoals in Breda, Haarlem en Maastricht, is inmiddels een groene golf geïntroduceerd, waarbij de cyclussen van de verkeerslichten aan elkaar zijn gekoppeld en je als bestuurder in één keer kunt doorrijden als je je aan de maximale verkeerssnelheid houd.

Dank je wel
Officieel moet je als automobilist altijd stoppen wanneer een voetganger bij een zebrapad wil oversteken. Een bedankje van de voetganger is dus eigenlijk niet nodig. Maar als je dan tóch bedankt wordt met een knikje of een opgestoken hand, waardeer je dat wel. Een vriendelijk gebaar is nooit overbodig.

Een uniek exemplaar
Onderweg een mooie old timer tegenkomen of gepasseerd worden door een model dat net geïntroduceerd is, is toch altijd een momentje om blij van te worden. Heb jij bijvoorbeeld de Espace of Kadjar al zien rijden op de Nederlandse wegen?

Moeiteloos parkeren
Gaat het lukken? Soms twijfel je wel eens of je jouw auto kunt parkeren op een lastige parkeerplek. Als het dan moeiteloos lukt, je auto binnen de strepen staat en je nog gemakkelijk kunt in- en uitstappen ook, voel je je toch even extra blij dat het gelukt is.

Je favoriete songs
Coldplay, The Rolling Stones of Guus Meeuwis, van wie het lied ook is, je herkent vast het geluksmoment wanneer je jouw lievelingsmuziek uit de speakers hoort klinken, terwijl je een prachtige zonsondergang tegemoet rijdt.

Give me some space
Vervelend wanneer je moet invoegen op de snelweg en andere weggebruikers geen rekening met je houden. Het wordt door iedereen gewaardeerd om genoeg ruimte te krijgen van anderen bij ritsen en invoegen. Onthoud dit ook als jij degene bent die ruimte kunt geven aan andere bestuurders.

Een rit zonder files
Files, iedereen wil ze het liefst ontwijken. Een lange rit voor de boeg en je weet de bestemming te bereiken zonder dat je je in stilstaand of langzaam rijdend verkeer begeeft. Dat waardeert iedere chauffeur.

File-plezier
Zoals gezegd staan automobilisten niet graag in de file, maar toch zijn er ook in de file kleine, positieve momenten. Bijvoorbeeld wanneer je ontdekt dat de bestuurder naast je in de file meezingt met hetzelfde liedje of om dezelfde grap lacht die jij op de radio hoort.

Bijzondere ritten
Door de bergen, langs de kust of in de bossen. Een rit met jouw auto in een unieke omgeving is toch een heerlijk moment?

Just go with the flow
Autorijden is heerlijk wanneer je in een constante flow kunt rijden. Nergens inhouden op je snelheid, nergens inhalen, net als je voorganger rijd je onbelemmerd over de snelweg. Een perfect moment om de cruise-control aan te zetten en te genieten van de rit!

Geniet!

* Onderzoek door: Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeeld (KiM), een onderzoek naar vervoer in 2014.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.